Koncert klasične glasbe – SLOVENSKI SEKSTET KLARINETOV

Zasedba: Jože Kotar – B-klarinet, Peter Kuder – B-klarinet, Tomaž Kmetič – es-klarinet, Janez Mazej – alt klarinet, Franjo Maček – bas klarinet, Matjaž Emeršič – kontrabas klarinet.

Slovenski sekstet klarinetov sestavljajo profesionalni glasbeniki, klarinetisti, priznani doma in v tujini. Je edina tovrstna zasedba v Sloveniji in predstavlja pravo redkost tudi v svetu, kar mu daje še dodatno umetniško vrednost. Zaradi vrhunske izvedbe glasbenega programa in edinstvenega repertoarja, ki ga dopolnjujejo znani slovenski skladatelji, kot so Ivo Petrič, Nenad Firšt, Marko Mihevc, Pavel Mihelčič, Larisa Gregorc, Janez Gregorc, Igor Krivokapič, Jaka Pucihar in Črt Sojer Voglar, nudi ansambel kakovostno in bogato glasbeno in umetniško vsebino.

Številni nastopi po Sloveniji in tujini (Nemčija, Rusija, Češka, Italija, Hrvaška, Srbija) so bili sprejeti z velikim navdušenjem javnosti in kritike. Med drugim je France Križnar, znan slovenski glasbeni kritik, ansambel uvrstil v svojo knjigo »Sto slovenskih glasbenikov«, kar je velik dosežek in potrjuje umetniško vrednost ansambla.

Pri založbi Sound-Tech je izšla njihova zgoščenka z naslovom »Family«, ki je bila v Sloveniji in Združenih državah ocenjena z zelo pozitivnimi kritikami.